TRAP stofferen met SISAL vanaf €660,-
SISAL TRAPLOPER op uw trap vanaf €1320,-
Vrijblijvend advies aan huis
Gratis stalen service

Sisal trap bekleden

Sisal trap bekleden dat is wat je wilt want het is relatief gemakkelijk te onderhouden. De harde, natuurlijke plantaardige vezels trekken geen stof aan en bacteriën kunnen niet doordringen in de vezels. Zand en fijn vuil beschadigen sisal tapijten niet zoals ze dat bij gewone vloerbedekkingen doen; het vuil wordt namelijk door het weefsel gefilterd in plaats van op het oppervlak te blijven liggen. Sisal is een sterke, natuurlijke vezel die veel minder gevoelig is voor slijtage. Wij plaatsen daarom altijd vakkundig!

Kenmerken van de vezels

Net als bij andere soorten draad gemaakt van plantaardige vezels, komt ook sisal trap bekleden en stofferen voor in verschillende maten en tinten. Het heeft het de neiging om zijn originele kleur aan te nemen wanneer het blootgesteld wordt aan het zonlicht. Lichte schommelingen en onregelmatige kleurtinten zijn veelvoorkomende kenmerken. Wij van sisal trap bekleden zorgen er dus voor dat u altijd de beste kwaliteit sisal krijgt. Kleurverschillen kunnen ontstaan doordat verschillende delen wel, en andere delen niet worden blootgesteld aan het licht (bijvoorbeeld onder meubels, achter hangende foto’s etc.). Verkleuring door directe blootstelling aan het zonlicht is gelijkmatig en lijkt op de kleuren van ruw hout.

Sisal trap bekleden en stofferen onderhoud

Regelmatig stofzuigen met een borstel met sterkte zuigkracht is alles wat een sisal tapijt nodig heeft voor zijn dagelijks onderhoud. Het reinigen met een mattenklopper is niet zo effectief door de samenstelling van het weefsel. De sterke zuigkracht van de stofzuiger trekt het fijne vuil omhoog dat zich heeft opgehoopt tussen de vezels en de onderlaag. Alhoewel het vuil in het tapijt misschien niet zichtbaar is, zal het regelmatig stofzuigen van het tapijt de levensduur verhogen doordat er zich geen vuil ophoopt op de bodem van het tapijt. Bovendien helpt het om vlekken te voorkomen als de gemorste vlekken niet in het opgehoopt vuil kunnen oplossen.

Als sisal blootgesteld wordt aan een droge of lage luchtvochtigheid, frequente lichtinval en het toevoegen van water, worden de natuurlijke plantaardige vezels sterker en verbetert de kwaliteit van de vezels dus. Wij van sisal trap bekleden zorgen voor de goede balans! Vocht kan worden toegediend door te spuiten, door lichte beregening, of door met een schone mop, een vochtige borstel of elk ander apparaat dat zorgt voor een lichte en gelijkmatige toevoeging van water te gebruiken. Deze bevochtiging kan er ook voor zorgen dat kleine oneffenheden en losse vezels uit het tapijt worden verwijderd, aangezien het tapijt lichtjes zal samentrekken als het droogt. Sisal tapijt droogt snel. Het tapijt mag onder geen enkele voorwaarde worden doordrenkt. Wij van sisal trap bekleden weten dit als geen ander. Dit kan namelijk leiden tot ongewenste maatveranderingen of vlekken in het tapijt als resultaat van kleurstoffen in de onderlaag van het tapijt. Het tapijt moet altijd worden gestofzuigd alvorens er vloeistof wordt gebruikt om het tapijt te reinigen, aangezien het vuil in het tapijt vlekken kan veroorzaken wanneer het oplost in het vocht. Karpetten nodig?

Vlekken schoonmaken

Wanneer u morst op uw tapijt, is het van het grootste belang om de vlek meteen te verwijderen uit uw sisal trap bekleding, net als bij de meeste soorten vloerbedekking. De gemorste substantie moet zo snel mogelijk verwijderd worden door het op te deppen met schone, niet-geverfde papieren handdoekjes of kleding, of door het weg te schrapen met een bot mes of een nagelvijl. Deze twee methodes worden aanbevolen voor het verwijderen van de volgende substanties:

Algehele schoonmaak

Sisal trap eigenschappen

Sisal tapijten zijn hygroscopisch. Dat wil zeggen dat ze vocht absorberen en afgeven afhankelijk van de relatieve vochtigheid in hun directe omgeving. Hoewel luchtvochtigheid goed is voor tapijten van natuurlijke vezels, kan het met water doordrenken van de vezels leiden tot ongewenste maatveranderingen (zie het kopje ‘Onderhoud’ hierboven). Daarom wordt het reinigen van het tapijt door het te stomen. Of te wassen met shampoo, of iedere andere methode waarbij het tapijt doordrenkt wordt met water, sterk afgeraden.

Om het gehele tapijt te reinigen, wordt aangeraden om het gehele sisal trap bekleden en stofferen tapijt met de sproei- extractie methode te reinigen met een minimale hoeveelheid vloeistof in het apparaat.

Hierbij wordt de vloeistof onder druk aangebracht en wordt het in dezelfde cyclus meteen weer verwijderd door te stofzuigen. Het aanbrengen moet gelijkmatig worden gedaan, waarbij het apparaat in beweging gehouden moet worden om te voorkomen dat er ergens te veel vloeistof terecht komt. Let wel op: het is niet mogelijk om al het vocht uit het tapijt op te zuigen. Het vocht dringt namelijk in de vezels en de grove structuur van de vezels zorgt voor de absorptie van lucht. De vloeistof zal niet zichtbaar zijn dankzij de gelijke toevoeging van de vloeistof. Indien het tapijt is vastgelijmd, dient u te checken of de lijm niet in water oplosbaar is alvorens u de vloeistof toevoegt aan het sisal tapijt.

Omgekrulde tapijthoeken

Als sisal tapijten in het middel van een ruimte liggen, kunnen de hoeken van het tapijt gaan omkrullen door het geschuifel van voeten over de hoeken van het tapijt. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen door de omgekrulde hoek vochtig te maken of door een vochtige handdoek op de omgekrulde hoek te leggen en het dan geleidelijk aan terug te buigen door kracht te zetten. Als het tapijt ernstig omgekruld is, kan het nodig zijn om dit proces meerdere malen te herhalen. Neem snel contact op met sisal trap bekleden voor de beste kwaliteit en service! Meer informatie? Klik hier.

Wilt u niet langer wachten? Bel of mail nu!

Uw adviseur is de man die het maken kan!

Aanbiedingen
Sisal karpetten vanaf 399,-. Elk karpet word voor u opmaat gemaakt wij kunnen elk karpet laten banderen of festoneren,alle afmetingen zijn mogelijk.

Sisal trap maantjes vanaf € 480,-
Leverbaar in 20 kleuren in 4 structuren makelijk zelf te plaatsen ,tegen een kleine vergoeding kunnen wij deze ook plaatsen.

Sisal op uw vloer vanaf € 180,- m2
Natuur en tapijt in een ,deze vloer past perfect bij elke parket vloer,tegel vloer ,pvc vloer en laminaat vloer,kat geschikt.

Uw sisal trap met grove sisal vanaf €1080,-
Grove en robuuste structuur voor een degelijke trap leverbaar in 2 structuren in 6 kleuren. wij leveren jabo,hillfloor en mayatex.

Open sisal trap vanaf €1080,-
Uw open trap met sisal rondom laten bekleden, met een nette naad achter op de trede. Of uw open sisal trap bekleden met alleen de boven kant en trapneus.

Onze beloftes!